Finalisten Rabotheater Open Podium Twente 2017! 09-04-2017

Afgelopen zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 streden 24 acts in twee halve finales van het Rabotheater Open Podium Twente om een plek in de grote Finale. Het was wederom een afwisselend programma, gepresenteerd in een uitverkochte Middenzaal van het Rabotheater.

Het Rabotheater Open Podium is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium. De winnaar gaat naar huis met maar liefst € 2.500,- beschikbaar gesteld door Businessclub Podion.

Tijdens de voorrondes heeft het publiek bepaald welke acts naar de Halve Finales gaan. Ook in de Halve Finales had het publiek weer een grote stem en bepaalde deels wie de finalisten zijn geworden van dit regionale evenement. Tijdens de Finale bepaalt het publiek wie er met de Publieksprijs vandoor gaat. Nieuw dit jaar is, dat er ook ook aan deze prijs een geldbedrag verbonden is, namelijk € 500,-.

De finalisten van het Rabotheater Open Podium Twente zijn (in willekeurige volgorde):

 • Kayleigh Volkering (zang)
 • The Youth (dans)
 • VocalGroup Salute & The Coffeecats (muziek)
 • Connect (dans)
 • Tobias Alberts (klassiek)
 • Shanelle de Lannoy (zang)
 • Paper Wolfe (band)
 • Inspire Nation (dans)
 • Double Bash (dans)
 • Hariady (zang)
 • DAIM (muziek)
 • Slagwerkgroep Hengst (muziek)
 • FLØD (muziek)

Finale op 20 mei

Tijdens de finale in de Grote Zaal van het Rabotheater op zaterdag 20 mei a.s. strijden deze 13 acts om de publieksprijs en de juryprijs. De publieksprijs, een fraaie trofee en een geldbedrag van € 500,-, gaat naar de act die de meeste stemmen van het publiek krijgt. Een deskundige vakjury beoordeelt de finalisten aan de hand van criteria als techniek, originaliteit en podiumpresentatie en kent op basis hiervan de vakprijzen toe.

Podion

Businessclub Podion is een bij de podiumkunsten betrokken groep van ondernemers uit Twente, die zich o.a. als opdracht heeft gesteld om de Hengelose schouwburg extra middelen te verschaffen om podiumkunsten te tonen en te ontwikkelen. Businessclub Podion stelt vakprijzen beschikbaar voor de winnaars, die door de vakjury en publiek tijdens de finale worden aangewezen. Met ingang van dit jaar is daar een extra geldprijs bijgekomen, de door het publiek gekozen winnaar. De te verdelen prijzen zijn:

Publieksprijs: € 500,-

Jong Talentprijs: € 750,-

3e plaats: € 500,-

2e plaats: € 1.000,-

1e plaats: € 2.500,- en een fraaie wisselbeker

Entreekaarten

Kaarten voor de Finale in de Grote Zaal op zaterdag 20 mei  om 19:30 uur kosten € 7,50 per persoon en zijn te reserveren via de kassa van het Rabotheater, Beursstraat 44 te Hengelo, telefonisch via 074- 255 6789 (ma. t/m za. 12.00-16.00 uur) of via onze website www.rabotheater.nl.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Hengeloos Peil: de leefbare binnenstad
Op 1 mei staat 'de leefbare binnenstad' centraal bij Hengeloos Peil.
Vrienden voorrang kaartverkoop start woensdag 19 april
Als Vriend heeft u onder meer het privilege om een dag eerder dan de reguliere verkoop, kaarten te bestellen. U kunt dus al vanaf woensdag 19 april 2017 vanaf 10:00 uur online kaarten bestellen!
Kaartverkoop Rabotheater Hengelo seizoen 2017-2018 start donderdag 20 april
De online kaartverkoop start donderdag 20 april om 10:00 uur. Vrienden van het Rabotheater kunnen al vanaf woensdag 19 april om 10:00 uur kaarten bestellen.