Nieuw theaterfestival in Overijssel met theater, muziek, en meer uit het Oosten. 12-05-2017

Vier Oost Theater Festival op 16 en 17 juni in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle.

Vier theaters in het Oosten van Nederland bundelen hun krachten en organiseren op 16 en 17 juni voor het eerst het Vier Oost Theater Festival, een tweedaags festival dat tegelijkertijd in en om de vier grote theaters in Overijssel plaatsvindt. Deventer Schouwburg, Rabotheater Hengelo, Wilminktheater Enschede en Zwolse theaters geven met dit festival het culturele talent en de gezelschappen uit het Oosten een unieke, eigen plek.

Gezelschappen, groot en klein, zoals Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Valerius Ensemble, The Young Ones, Theater Sonnevanck en Kameroperahuis reizen op 16 en 17 langs de vier theaters. Zij spelen niet zoals gebruikelijk in de theaterzalen, maar vooral op plekken waar het publiek normaal niet komt voor theatervoorstellingen. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen organiseert het festival een uitgebreid randprogramma met muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

Het programma in Hengelo
Op vrijdag 16 juni worden in Hengelo optredens verzorgd door het Kameroperahuis, de Nederlandse Reisopera, Toneelgroep Oostpool en Theater Young Ones. Van verrassende combinaties tussen opera en dans, tot theater als energiegenerator en verrassende pop up performances. Op zaterdag 17 juni geven het Orkest van het Oosten, Productiehuis Oost-Nederland, Sonnevanck en het Valerius Ensemble act de presence. Van macho mannen in de arena tot gezellig samen zingen en klassieke muziek als goede vriend. In Hengelo daarnaast o.a. optredens van finalisten van het eigen Open Podium en choreograaf Lonneke van Leth geeft een voorproefje van haar nieuwste productie. Voor meer informatie klik hier.

Kaarten reserveren
Kaarten voor het Vier Oost Theater Festival in het Rabotheater kosten van € 15,-. U kunt ook een passe-partout bestellen voor beide dagen à € 25,-. Reserveren kan via de website of van maandag t/m zaterdag tussen 12:00 uur en 16:00 uur aan de kassa van het Rabotheater of telefonisch via 074-2556789.

Stichting 4 Oost
Vier Oost Theater Festival wordt georganiseerd vanuit Stichting 4 Oost. Het doel van deze stichting is om de culturele infrastructuur en het culturele aanbod in Overijssel te versterken via de vier grote theaters. De theaters in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle werken intensief samen om de oostelijke gezelschappen een waardevolle plaats te geven op de podia.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Paper Wolfe wint Rabotheater Open Podium 2017
De finale van het Rabotheater Open Podium Twente 2017 op zaterdag 20 mei, is gewonnen door de band ‘Paper Wolfe’.
Nieuw theaterfestival in Overijssel met theater, muziek, en meer uit het Oosten.
Vier Oost Theater Festival op 16 en 17 juni in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle.
Theatermaker gezocht
150 jaar HighTech in Twente en Rabotheater Hengelo zoeken een theatermaker voor het maken van een muziektheaterproductie.