Nieuwe naam voor Rabotheater Hengelo 05-07-2017

In september start het nieuwe theaterseizoen en vanaf dat moment zal het Rabotheater ‘Schouwburg Hengelo’ heten. “Daar ben ik blij mee”, geeft directeur Raoul Boer aan. “Deze nieuwe naam past bij onze ambitie waarmee we ons verder ontwikkelen als ‘Podium van de stad’. We willen een schouwburg zijn voor alle Hengeloërs. En dat brengt me meteen bij de tweede onthulling, namelijk dat we per 1 juli een nieuwe sponsorovereenkomst zijn aangegaan met Rabobank Centraal Twente waaruit blijkt dat zij ons jaarlijks met een substantieel bedrag steunen om deze ambitie waar te maken. Dit betekent concreet dat we onze tarieven verlagen voor speciale doelgroepen zoals de amateurverenigingen en het basisonderwijs. Straks is het dus voor veel meer kinderen mogelijk om hun eindejaaruitvoering op de planken te brengen in ons theater.”

Nieuwe sponsorovereenkomst

"We kennen de wens van het theater om onder eigen naam verder te gaan”, vertelt Hans Raanhuis, directievoorzitter van Rabobank Centraal Twente. “Als Rabobank voelen we ons zeer verbonden met dit theater. We hebben het altijd een warm hart toegedragen en dat blijven we ook in de toekomst doen. Deze mooie schouwburg met drie prachtige zalen heeft haar bestaansrecht bewezen. Het hoort echt bij de stad. Daarom hebben we Raoul Boer uitgenodigd om de sponsorovereenkomst, die opgemaakt werd bij de bouw van het theater in 2001, te herzien. We laten de naam ‘Rabotheater’ los. Ook willen we onze maatschappelijke betrokkenheid bij Schouwburg Hengelo tonen door hen opnieuw financieel te steunen.” De naam Rabobank verdwijnt niet helemaal uit het theater. “Er is al een nieuw naambord in de maak voor de grootste zaal. Die gaat vanaf september 2017 ‘De Rabozaal’ heten”, verklapt de theaterdirecteur alvast.

Verlaagde tarieven

Raoul Boer belooft dat hij de basisscholen en amateurverenigingen in Hengelo nog voor de zomervakantie op de hoogte brengt van de verlaagde tarieven. “Deze gaan in vanaf het nieuwe theaterseizoen. We verwachten dat de nieuwe tarieven echt drempelverlagend werken en dat we veel meer kinderen en amateurverenigingen op onze podia mogen begroeten.”


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Een record van 6.867 theaterbezoekers gaven hun mening over het programma van het Rabotheater.
Maar liefst 6.876 bezoekers van het Rabotheater gaven hun mening over de voorstellingen en concerten in seizoen 2016-2017. Een record!
Rabotheater Hengelo genomineerd als Meest Gastvrije Theater 2017
De tweede editie van de verkiezing Meest gastvrije theater 2017 is gestart!
Nieuwe naam voor Rabotheater Hengelo
In september 2017 start het nieuwe theaterseizoen en vanaf dat moment zal het Rabotheater ‘Schouwburg Hengelo’ heten.