Rabotheater Open Podium Twente: De talentenjacht van Twente

Dé talentenjacht van Twente voor aanstormend én al bewezen talent uit Overijssel.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Businessclub Podion

Het Rabotheater Open Podium is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium. Het Rabotheater Open Podium Twente wordt mede mogelijk gemaakt door Businessclub Podion, de Stichting 4 Oost, en dus door de Provincie Overijssel.

Een 3-koppige jury bepaalt wie de geldprijzen wint. De winnaar gaat naar huis met € 2.500,-. Voor de nummer 2 is € 1.000,- beschikbaar en voor de nummer 3 € 500,-. Tot slot kent de jury de Jong Talentprijs toe (€ 750,-). Tijdens de Finale bepaalt het publiek wie de Publieksprijzen van € 500,- (1e prijs) en € 100,- (2e prijs) wint.

Alle prijzen worden beschikbaar gesteld door Businessclub Podion.

2017:

De Enschedese band Paper Wolfe is de grote winnaar van de talentenjacht Open Podium Twente. Naast een beker en een wisseltrofee mocht de band een geldbedrag van 2500 euro mee naar huis nemen. 

De talentenjacht bestond uit verschillende rondes, waaraan alleen kandidaten woonachtig in de provincie of afkomstig uit Overijssel mochten deelnemen. 

'Goed in het oor'

Na de voorrondes op zaterdag 4 en zondag 5 maart en twee halve finales op 8 en 9 april bleven uiteindelijk dertien kandidaten over, van wie de vijfkoppige band Paper Wolfe in de finale op zaterdag 20 mei als beste werd beoordeeld.

De jury schreef: 'Ze liggen goed in het oor, spelen dynamisch en maken gebruik van prachtige meerstemmigheid. Met dit eigen repertoire zullen zij vast en zeker de theaters veroveren’.


Overige juryprijzen
Op de tweede plaats eindigde het dansduo Double Bash, dat beloond werd met duizend euro en Slagwerkgroep HENGST (500 euro).

De Jong Talentprijs, waaraan een geldbedrag van 750 euro hing, ging naar de zangeres van het duo DAIM: de 17-jarige Kim Toemeungte.

Publieksprijzen
Ook voor het publiek was een rol weggelegd. Het publiek mocht drie prijzen bepalen en zette het dansduo Double Bash op de eerste plaats. Het duo mocht daarom, naast de juryprijs, ook nog een cheque van 500 euro in ontvangst nemen.

De tweede plaats was voor de dansgroep Connect (100 euro) en de derde plaats voor Slagwerkgroep HENGST.

Rabotheater Open Podium Twente Editie 2018:

De inschrijving voor het Open Podium 2018 start medio januari 2018. De inschrijving wordt bekend gemaakt via deze website en social media. De voorrondes vinden plaats op zaterdag 17 maart 2018 (en bij voldoende aanmeldingen ook op zondag 18 maart 2018).

Podion

Tijdens de finale wordt gestreden om de Podion-hoofdprijs van € 2.500,-. Businessclub Podion is een bij de podiumkunsten betrokken groep van ondernemers uit Twente, die zich o.a. als opdracht heeft gesteld om de Hengelose schouwburg extra middelen te verschaffen om podiumkunsten te tonen en te ontwikkelen. Businessclub Podion stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars, welke door de vakjury tijdens de finale worden aangewezen:
1e plaats: € 2.500,- en een fraaie wisselbeker
2e plaats: € 1.000,-
3e plaats: € 500,-
Jong Talentprijs: € 750,-
1e Publieksprijs: € 500,-
2e Publieksprijs: € 100,-

Het publiek bepaalt wie de Publieksprijsbeker en bijbehorende geldprijzen wint in de finale.

Foto impressie finale 2017