Jon van Eerd, Ekaterina Levental, Evi De Jean, Vitali Rozynko e.a. - Eisler-On-The-Go

Deel deze pagina
wo 10 mei 2017 - 20:30 uur - Middenzaal

'Eisler On the Go' stelt twee werelden tegenover elkaar: een argwanende Duitse componist tegenover een evenzeer argwanende Amerikaanse overheid, elk met hun eigen (muzikale) taal. 

1e rang:   € 24,50

Eerst als beroemdheid gastvrij onthaald, vijftien jaar later het land uit gezet. Wat doet dat met je? 'Eisler On The Go' gaat over het hardvochtige en paranoia politieke klimaat van het Amerika van vlak na WO II over heimwee, over botsende wereldbeelden en neurotische fixaties op slecht begrepen ideologieën. Verontrustend actueel. 'Eisler On the Go' stelt twee werelden tegenover elkaar: een argwanende Duitse componist tegenover een evenzeer argwanende Amerikaanse overheid, elk met hun eigen (muzikale) taal. De waarheid zegeviert niet. Er zijn alleen verliezers. Naast muziek van Eisler en Blitzstein, waarin de Duitse Lied­ en Amerikaanse song­traditie bij elkaar komen, horen we ook folksongs van Slim Gaillard en Woody Gutthrie.

Jon van Eerd speelt met een topcast van zangers die zowel hun wortels hebben in de klassieke muziek als in musical en lichte muziek. De leden van het toonaangevende New European Ensemble musiceren op het podium en nemen de kleinere rollen voor hun rekening. De muzikale rode draad wordt gevormd door songs en kamermuziek van Marc Blitzstein en van Hanns Eisler, onder andere uit zijn magistrale 'Hollywood Songbook', volgens sommigen de twintigste-eeuwse pendant van Schuberts 'Winterreise'. De wereldpremière vindt plaats tijdens het Festival Theater Na De Dam op 4 mei 2017 en gaat daarna op een kleine tournee.

De muziektheatervoorstelling Eisler On The Go is gewaagd, geslaagd en innemend onorthodox. (...) Origineel muziektheater uit één stuk. (**** NRC)

Hier ontvouwt zich een psychologische thriller, die beklemt en toch uitstijgt boven het puur prozaïsche. De casting van Jon van Eerd was een slimme zet en de musici spelen voortreffelijk. (**** De Volkskrant)

Inleiding 
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:30 uur. De inleiding is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in stap 3 van het bestelproces.

1e rang:   € 24,50   Normaal tarief
2e rang:   € 22,00   Normaal tarief

Inleiding Eisler-On-The-Go

Inleiding Eisler-On-The-Go

wo 10 mei 2017 - 19:30 uur

Inleiding

So Nice Theaterdiner - Jon van Eerd

So Nice Theaterdiner - Jon van Eerd

wo 10 mei 2017 - 18:30 uur

Het So Nice Theaterdiner maakt een bezoek aan het Rabotheater tot een compleet avondje uit. Met een aanbod van vlees-, vis- of vegetarisch, is er voor elk wat wils. Wij zorgen dat u gegarandeerd ontspannen en op tijd bij de voorstelling bent.

De menukaart van Brasserie So Nice bestaat uit kleinere geportioneerde gerechtjes. Middels deze gerechtjes stelt u uw persoonlijke, complete menu samen.
Als u kaartjes besteld bij het Rabotheater, kunt u met 1 klik een Theaterdiner reserveren in onze brasserie. Voor slechts € 19,50 (exclusief drank) stelt u middels 4 gerechtjes uw eigen complete menu samen.

1e rang:   € 24,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Parnassus Ensemble en Consensus Vocalis  Hemelvaartsconcert  do 25 mei 2017 - 20:00 uur - Kristalkerk Klassiek
Musici van het Orkest van het Oosten  Rota en Prokofjev  zo 07 mei 2017 - 15:00 uur - Middenzaal Klassiek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden