Jon van Eerd, Ekaterina Levental, Evi De Jean, Vitali Rozynko e.a. - Eisler-On-The-Go

Deel deze pagina
wo 10 mei 2017 - 20:30 uur - Middenzaal

'Eisler On the Go' stelt twee werelden tegenover elkaar: een argwanende Duitse componist tegenover een evenzeer argwanende Amerikaanse overheid, elk met hun eigen (muzikale) taal. 

1e rang:   € 24,50

Eerst als beroemdheid gastvrij onthaald, vijftien jaar later het land uit gezet. Wat doet dat met je? 'Eisler On The Go' gaat over het hardvochtige en paranoia politieke klimaat van het Amerika van vlak na WO II over heimwee, over botsende wereldbeelden en neurotische fixaties op slecht begrepen ideologieën. Verontrustend actueel. 'Eisler On the Go' stelt twee werelden tegenover elkaar: een argwanende Duitse componist tegenover een evenzeer argwanende Amerikaanse overheid, elk met hun eigen (muzikale) taal. De waarheid zegeviert niet. Er zijn alleen verliezers. Naast muziek van Eisler en Blitzstein, waarin de Duitse Lied­ en Amerikaanse song­traditie bij elkaar komen, horen we ook folksongs van Slim Gaillard en Woody Gutthrie.

Jon van Eerd speelt met een topcast van zangers die zowel hun wortels hebben in de klassieke muziek als in musical en lichte muziek. De leden van het toonaangevende New European Ensemble musiceren op het podium en nemen de kleinere rollen voor hun rekening. De muzikale rode draad wordt gevormd door songs en kamermuziek van Marc Blitzstein en van Hanns Eisler, onder andere uit zijn magistrale 'Hollywood Songbook', volgens sommigen de twintigste-eeuwse pendant van Schuberts 'Winterreise'. De wereldpremière vindt plaats tijdens het Festival Theater Na De Dam op 4 mei 2017 en gaat daarna op een kleine tournee.

Koor en workshop zang 
Neem ook deel aan de koor- en workshop zang en oefen muziekstukken uit de voorstelling. U luistert een half uur naar prachtige liederen gezongen door koor Ex Arte uit Enschede om vervolgens zelf aan de slag te gaan met liederen van Eisler. Deze activiteit kost € 7,50 en begint om 18:30 uur. Aansluitend kunt u de inleiding bezoeken (apart te reserveren). De workshop is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

Inleiding 
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:30 uur. De inleiding is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

1e rang:   € 24,50   Normaal tarief
2e rang:   € 22,00   Normaal tarief

Workshop Eisler-On-The-Go

Workshop Eisler-On-The-Go

wo 10 mei 2017 - 18:30 uur

Workshop

Inleiding Eisler-On-The-Go

Inleiding Eisler-On-The-Go

wo 10 mei 2017 - 19:30 uur

Inleiding

1e rang:   € 24,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Revuegezelschap Stork Nus  Heibel in de stal!  vr 24 mrt 2017 - 20:00 uur - Grote Zaal Regionaal
Muziekvereniging Eendracht- Excelsior  Mee met de ORIENT EXPRESS...!!  zo 26 mrt 2017 - 14:30 uur - Middenzaal Vrije Zit Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden